Roy Tervooren

GMT Benelux [vervolg 1]

Ga er niet van uit dat de kennis  binnen de firma makkelijk over te dragen is maar Kennisdeling loont.

Lees meer

GMT Benelux

GMT Benelux heeft zich vanaf de oprichting in 1987 ontwikkeld tot specialist op het gebied van trillingen. GMT staat voor Gummi Metall Technik, de techniek waarmee trillingen worden onder controle gebracht met producten opgebouwd uit rubber en metaal. Vanuit onze vestiging in Venlo ondersteunen we met een team van 20 medewerkers onze klanten met advies op maat, metingen en berekeningen. Daarnaast denken we mee met onze klanten bij nieuwe ontwikkelingen en trilling vraagstukken in bestaande applicaties. Onze rubber metaal producten worden toegepast in de meest uiteenlopende toepassingen variërend van eenvoudig tot met en High Tech.

Borgen om te gaan delen

We nemen actief deel aan het Knowledge Sharing Center (KSC). Dit doen we omdat we onze expertise willen delen met anderen en samen bouwen aan duurzame oplossingen. Daarnaast willen we de kennis borgen, die we hebben op het gebied van trillingen, de producten en de applicaties. Dit begint bij onze eigen organisatie. Wie hebben de kennis, wie zijn onze experts. Hoe hebben we de kennis vastgelegd? Hebben we de kennisopbouw wel goed voor elkaar? En als dit niet het geval is, hoe gaan we dat dan realiseren? Gelukkig hebben kunnen we, met ondersteuning van KSC, in de praktijk aan de slag om de kennis verder te gaan borgen met als doel deze te gaan delen met onze klanten.

Inzet kennis knowhow

In eerste instantie hebben we ons afgevraagd of het geen bedreiging vormt om kennis te delen. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen, dat een deel van onze kennis knowhow niet IP gerelateerd is. Veel kennis is eigenlijk algemene kennis die gedeeld kan worden. Het grote voordeel hiervan is, dat onze klanten en met name ontwikkelaars toegang hebben tot kennis over trillingen en rubbermetaal technologie. Hierdoor wordt het gemakkelijker bij het ontwikkelen van nieuwe producten, om deze specialistische kennis op te doen en deze toe te passen. Als de kennis beter is vastgelegd en makkelijk toegankelijk is, kan deze toegepast worden voor kennisopbouw bij onze klanten en binnen ons bedrijf.

De leercurve

In 2020 zijn we aan de slag gegaan met CRAFT Education uit Deurne. Hierbij is een project opgestart, waarbij de expert kennis van GMT Benelux in kaart wordt gebracht door professionals. Tijdens het project is gebleken dat het goed vastleggen van de kennis een hele uitdaging is, zelfs de kennis die als basiskennis wordt beschouwd. Je moet vooral zelf aan de slag, veel tijd stoppen in het neerzetten van de basis. Ga er niet van uit dat de kennis  binnen de firma makkelijk over te dragen is en dat andere partijen deze kunnen vastleggen, zonder dat je er zelf veel werk van maakt. Als je de schouders eronder zet, dan krijg je ook een resultaat dat er mag zijn. Als de experts binnen het bedrijf zelf aan de slag gaan met enthousiaste collega’s, blijkt veel sneller draagvlak te ontstaan. We hebben de basis inmiddels staan en daar zijn we trots op. Dit kunnen we direct gebruiken om de kennis binnen ons bedrijf op peil te houden en nieuwe collega’s op stoom te krijgen. Ook kunnen we deze kennis delen met onze klanten. Een ding staat als een paal boven water: Het stopt voor ons niet met basis, we zetten dit proces door om ook de overige kennis op gelijke wijze vast te leggen. Het kost veel kruim maar dat is het meer dan waard.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kscacademy.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×