Matt Wijnen

Kennis delen bij Aalberts (ST)

"Ik kan nu met een gerust hart met pensioen gaan."

Lees meer

Matty Wijnen

“Ik kan nu met een gerust hart met pensioen gaan: in de wetenschap dat mijn kennis goed bij mijn opvolgers geland is en wetende dat alles niet voor niks geweest is.”

Kennis delen in de praktijk.

Dit was de uitspraak van Matty Wijnen (1956) afsluitend aan het interview wat ik met hem had.

Matty is technology manager bij Aalberts Surface Technologie (ST). Terugkijkend op zijn verhaal blijkt dat het noodzakelijk is dat het bedrijf bewust wordt van de asset van kennis. Bij Aalberts ST Eindhoven kwam dit bewustzijn in 1991. De bedrijfsresultaten liepen terug omdat de orderstroom opdroogde. Wat bleek: een bedrijf wat kleine series produceert moet het hebben van de contacten. De contacten tussen de bedenkers (de OEM-ers) en de makers. Het hebben van alléén een verkoop is niet voldoende.

Hoe en waarom, kennis in de praktijk gedeeld wordt?

Het blijkt dat er meestal een crisis aan ten grondslag ligt. Een crisis die de waarde van kennis concretiseert. In de waarde van een bedrijf wordt zelden de factor kennis gekwantificeerd.

Kennis is een grondstof waar het bedrijf zuinig op moet zijn. Als deze grondstofbron opdroogt dan is dit op termijn voor het bedrijf funest.

In het White paper: Kennis delen in de praktijk wordt uitgebreid verteld hoe Matty dit bij Aalbers gerealiseerd heeft.  White-paper

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kscacademy.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×