Leo te Hennepe

Kennis delen in de praktijk bij GMT Benelux BV

Ik heb mijn trots over onze producten aan onze collega’s kunnen overdagen.”

Lees meer

“Ik heb mijn trots over onze producten aan onze collega’s kunnen overdagen.”

Dit was de uitspraak van Leo te Hennepe (1958) afsluitend aan het interview wat ik met hem had.

Leo is technisch directeur bij GMT Benelux BV (GMT).  Terugkijkend op zijn verhaal blijkt dat het noodzakelijk is dat het bedrijf bewust wordt van de asset van kennis. Bij GMT kwam dit bewustzijn in 2012. Leo was op dat moment vanwege zijn gezondheid, tijdelijk niet beschikbaar. GMT werd op dat moment geconfronteerd met intrinsieke kennis die maar bij slechts één persoon in het bedrijf aanwezig was.

Het blijkt dat er meestal een crisis aan ten grondslag ligt. Een crisis die de waarde van kennis concretiseert. In de waarde van een bedrijf wordt zelden de factor kennis gekwantificeerd. In dit schrijven wordt duidelijk dat kennis een grondstof voor een bedrijf is. Een grondstof waar het bedrijf zuinig op moet zijn. Als deze grondstof tijdelijk niet meer beschikbaar is, dan is dit voor het bedrijf funest. De doelgroep van dit schrijven is de maakindustrie.

Kennis is een grondstof waar het bedrijf zuinig op moet zijn. Als deze grondstofbron opdroogt dan is dit op termijn voor het bedrijf funest.

In het White paper: Kennis delen in de praktijk wordt uitgebreid verteld hoe Leo dit bij GMT Benelux BV gerealiseerd heeft. Link

Het getoonde voorbeeld kan in veel gevallen voor veel bedrijven een “eye opener” zijn.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kscacademy.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×