Hermen Bos

WBM Staalservice Centrum (Directeur)

  • Nieuw Project

Je zoekt naar oplossingen die het verschil maken.

Lees meer

Kennis behouden voor de toekomst

Ondernemen is mooi. Je zoekt naar mogelijkheden voor je klanten die anderen minder goed kunnen aanbieden. Je zoekt naar oplossingen die het verschil maken. Vele bedrijven hebben zich telkens verder gespecialiseerd en geoptimaliseerd. Met name in de maakindustrie wordt vakmanschap kennis en nieuwe kennis gecombineerd. Wij maakbedrijven willen die kennis direct toepassen en behouden voor de toekomst. Het eerste doen we bij WBM veel en wij willen het tweede deel weleens vergeten.

Kennis is versnippert

Zoals vele maakbedrijven heeft WBM expertise in een mooi stuk techniek en zijn we goed in het vinden van oplossingsrichtingen voor de klant. De kennis zit echter bij een paar medewerkers en deze medewerkers hebben meestal er al een paar jubilea op zitten. De overdracht van kennis vindt ongestructureerd plaats in een meester- gezel constructie. Bij WBM zien we dat dit leer traject te lang duurt en de kennis versnipperd in het bedrijf ligt met een grote kans dat een deel van de kennis verloren gaat. Met de snelheid van verandering waar wij in maakindustrie mee geconfronteerd worden, is deze situatie niet acceptabel meer.

Het roer om

WBM heeft besloten het roer om te gooien en de bestaande kennis te gaan borgen en te gaan delen. Niet alleen delen met de interne organisatie maar ook naar buiten toe.

Hoe mooi zou het zijn indien we nieuwe medewerkers twee keer zo snel competent kunnen maken en hen ook nog verdere ontwikkelingen transparant kunnen aanbieden?

Hoe mooi zou het zijn indien elke constructeur kennis heeft van onze mogelijkheden en de kennis kan
toepassen in de engineeringsfase?

Vragen waardoor WBM heeft besloten om mee te doen aan het project van Knowledge Sharing Center.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kscacademy.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×