Arno Sprengers

KSC (Voorzitter)

  • ?

Terwijl kennis over fabricagetechnieken van groot belang is tijdens het mechanische ontwikkelproces.

Lees meer

Samenwerking is wat ASML heeft groot gemaakt, intern tussen alle afdelingen en extern met vele leveranciers.
21 Jaar geleden maakte ik de stap om bij ASML te gaan werken, toen niet wetende waar ik aan zou beginnen, een hightech bedrijf dat riep iedereen, daar wil je als ontwikkelaar wel bij horen.

Technische begeleiding

Het werd uiteindelijk meer begeleiden en sturen van mensen dan zelf ontwerpen uitwerken. Tijdens dit proces zag ik veel nieuwe collega’s langskomen. Sommige ervaren, maar de meeste rechtstreeks van een technische opleiding. We ondervonden dat fabricagetechnieken steeds minder aandacht kregen tijdens de opleidingen. Terwijl kennis over fabricagetechnieken van groot belang is tijdens het mechanische ontwikkelproces. Tijd om dit te gaan compenseren was onze gedachten. De maakindustrie zou nog meer de ontwikkelindustrie kunnen helpen. Helpen in de vorm van het aanleveren van de maakbaarheidslimieten zodat een ontwikkelaar de juiste keuzes kan maken.

Gebruiken tijdens je opleiding

Tijdens je technische opleiding zou je al gebruik kunnen maken van deze limieten, als dat zou lukken zouden we studenten meer laten kennismaken met fabricagetechnieken wat uiteindelijk voor iedereen een juiste win-win zal gaan betekenen.
Keuzes maken tussen fabricagetechnieken
Een ontwikkelaar maakt steeds de juiste keuzes tussen verschillende fabricagetechnieken om zo tot een maakbaar product te komen.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het formulier of stuur ons een e-mail bericht.

info@kscacademy.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×